tom banner

Behålla greppet

Behålla greppet

Det fyller ständigt på med nya bibelläsare som tar beslut om att och göra bibelläsning till en daglig vana. Visst är det uppmuntrande att se hur det rör på sig. Nyårstiden inbjuder på något sätt till eftertanke och beslut

om hur man vill att året ska bli. Man rider på nyårsvågen. Samtidigt vill ingen att det bara blir en nyårsgrej som på sin höjd sträcker sig in i februari. Jag har varit trogen Friskis & Svettis i över 15 år och känner igen trängseln med alla nya i januari och att allt är som förut en bit in i mars då nyhetens behag har släppt.


Vad är det då som gör att vi blir regelbundna och uthålliga? Alla bör ställa sig den frågan. Jag misstänker dock att svaren inte alltid är så självklara. Jag tycker mig ändå se ett mönster där de som fattat beslut om bibelläsning också kopplar det till något annat eller någon annan, har större chans att lyckas. Detta ”något eller någon” kan vara så enkelt som att anmäla sig till Anta utmaningen, berätta för de närmaste om sina planer eller utse en plats i hemmet där du ska läsa.


Några mig närstående personer gjorde på ett lite annorlunda sätt. De köpte en ny I-pad (morot) för att följa läsplanerna. Samtidigt bestämde sig för att om de misslyckas att följa sina planer under året så är de tvungna att ge bort I-paden (piska). Ja, var och en måste hitta sin metod och då kan även morot och piska fylla sin funktion. Vi lägger mycket tid och kraft på yttre saker. Hur vårt hem ska vara inrett, var ska vi bo och vilken arbete ska vi ha? Ändå är det vad som finns i vårt inre, insidan, som är viktigast för hur vårt liv och vår evighet gestaltas. Guds ord hamnar definitivt på kontot insida.


Jag tror mig veta att de flesta av oss tog steget mot daglig läsning för att någon talade om det. Det blir en härlig spridningseffekt när du berättar om dina bibelfunderingar. Ditt beslut om att läsa kanske drar med tre till. Så berätta om vad du vet, vad du vill och vad du tror är bäst!

Det är på riktigt!
FÖRSTA SÖNDAGEN EFTER TRETTONDEDAGEN - Jesu dop

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se