tom banner

Draken i julkrubban – VA? DRAKEN?

Draken i julkrubban – VA? DRAKEN?

Dags för en bibliskt korrekt julkrubba? Ni vet väl att de vise männen antagligen kom långt efter herdarna och att du borde ha en drake... EN DRAKE! Men vänta nu...

Klicka själv och se:

Uppenbarelseboken kapitel 12

Men är det verkligen julscenen vi pratar om här? Kanske...

Från "The Preachers Commentary":

"Who is this woman? Is the woman Mary the mother of our Lord now symbolically portrayed in an awesome flashback? Is the woman the symbol of Israel from whose lineage the Savior is born? The most obvious interpretation of this sign is that this is a dramatic flashback vision of the event of the birth of our Lord which shows in a dramatic fashion that the birth of Jesus in Bethlehem was a moment of cosmic significance.

Så varför inte en drake i julkrubban i år ;-)

"Men den får ju inte plats för det är så mycket annat folk! Och förresten vad var det du sa om de vise männen?"

Jag vet att slutet var lite smörigt... 

Och jag vet, kanske var det inte ens var en grotta! Inte en grotta, vad var det då? Studera lite så får du se, nämns stallet? Det är möjligt att det handlar om att de inte fick plats i gästrummet, eller i boendedelen i ett hus. Dvs de hamnade där djuren bodde, i den nedre delen av ett klassiskt hus i Betlehem vid den här tiden. Se här:

Så in med draken för allt i världen, om inte annat för att väcka frågan om hur det egentligen var där i Betlehem för 2000 år sedan. Kan alltid väcka någon ur sagans värld och fundera på vad som egentligen hände där i stallet, eller grottan, eller på bottenvåningen där djuren höll till...

Det stora är ju att budskapet består! Även om du försenar de visa männen, eller placerar in en drake för att visa på kampen i andevärlden. Budskapet om en Gud som låter sig födas in i vår värld, för att nå oss människor på ett sätt vi kan greppa. Det är något att fira, kanske är värt att sätta dit draken för att väckas ur vår julslummer?

 

JULNATTEN - Den heliga natten
FJÄRDE SÖNDAGEN I ADVENT - Herrens moder

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se