tom banner

Jesus - festhöjaren

Jesus - festhöjaren


I Luk 5:27-31 berättas om tullindrivaren Levi som nyss blivit en Jesu efterföljare och ställer till med en fest. Jesus är också där. Festen är egentligen till för honom, och alla Levis gamla vänner som hakar på. Det spred sig snabbt

 

att Levi lämnat sin lukrativa tjänst som tullare. Hans privatliv, sociala gemenskap och hans hem påverkades av det nya. Så när gänget samlas till fest finns Jesus med. Det är nå’t tilldragande i att Jesus finns med på festerna – alltifrån bröllop till vanliga bjudningar.


Men kan man inte få ha Jesus-fria zoner? Måste man blanda in honom i allt? Hör han inte hemma mest i kyrkan? Den dåliga nyheten är: Du kan inte hålla dina vänner borta från Jesus. Men den goda nyheten är: Jesus passar utmärkt in på festen med vännerna. Han höjer feststämningen!


Levi, som också kallas Matteus, är det goda föredömet i Nya testamentet. Han fattar omedelbart att det inte går at skilja på Jesus och övriga delar av livet. Så släpp in honom från början. Han passar in. Och är det en fest du inte vill ha med Jesus på, är det nog klokast att skippa festen – inte Jesus.

Vi får nya oväntade bibelläsningsvänner!
Gödsla, vattna och det växer

Relaterade inlägg

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se