tom banner

MÅL I SIKTE!...eller- en ganska otränad broders, ljuvliga och samtidigt något smärtfyllda hågkomster från Göteborgsvarvet:-)

6 ggr i mitt liv har jag sprungit Göteborgsvarvet. Jag kommer väl ihåg känslan jag brukade ha precis innan starten- Upprymdhet, förväntan blandades då med en liten lätt oro angående om denna min kropp verkligen skulle klara att springa 21 km i ett någorlunda hyfsat tempo. Därefter är mitt minne att loppen brukade gå riktigt bra...fram till sisådär 15 km. Därefter, någonstans när jag sprang över Götaälvsbron och in på Avenyn, så började min kropp signalera att jag började nå en distans jag inte riktigt tränat för. De sista två kilometrarna innan mål så var oftast min känsla att kraften tagit, typ slut. Jag orkade då inte längre springa mjukt. Tvärtom så riktigt smällde fötterna ner i asfalten under den allra sista biten....och sedan kom upploppet som alltid gestaltade sig som något av mitt livs mest ambivalenta upplevelser. Där fanns dels mycket få kroppsdelar som inte signalerade smärta och utmattning. Samtidigt fanns där, när jag sprang in på Slotts-Skogsvallens röda springbana, en jublande glädje över att jag än en gång nått målet!

Jag är väl medveten att det blir lite lätt överdrivet att jämföra glädjen och kämpainsatsen under mina Göteborgsvarv med min årliga Bibelläsning med "Anta Utmaningen", men visst finns där paralleller- Precis som på Gbg-varvet så började detta "Bibelläsningsår" med förväntan och glädje- Än en gång skulle jag få läsa Bibeln från pärm till pärm på ett år! Precis som under ett Gbg-varv så visste jag att detta först och främst var något extremt positivt. Samtidigt var jag väl medveten om att där skulle komma trötta stunder då man skulle bli sugen att ge upp. Detta år har jag faktiskt haft min största "dipp" precis där jag brukade få den under varvet- nämligen nu när jag har närmat mig slutet. Mycket arbete, julhelg med många underbara släktningar, min älskade mammas 80 årsfest som blev sååå bra men som innebar en del arbete runt om kring, ja du kanske känner igen att det kan bli liiiiiite mycket ibland:)

Nu är det bara 3 dagar kvar och jag börjar skymta "Slottsskogsvallen" där framme vid horisonten. Snart är jag igenom Bibeln ännu en gång- ännu ett år. Även detta år jag fått uppleva att Bibelläsningen fram för allt fått vara den Helige Andes livgivare i vardagen. Ett ord som ringer i mig nu när jag skriver detta är Joh. 6:63b- Jesus säger: "DE ORD SOM JAG HAR TALAT TILL ER ÄR ANDE OCH LIV." När jag ser tillbaks på året få fascineras jag omigen över den Helige Andes helt suveräna förmåga att genom min läsning av Guds Ord "varna, trösta, lära och förmana"! Jag har, även detta år, fått förundras över vår Herres makalösa förmåga att låta dagens Bibelläsning komma i perfekt "timing" i relation till vad jag upplever i mitt liv just den dagen.

Nu står jag som sagt inför upploppet och jag anar att där kanske finns fler som hakat på någon av "AU:s" Bibelläsningsplaner med början vid årsskiftet 2015/16. Jag antar att du som gjort det, även du, är på "ditt upplopp"?

En av de stora glädjeingredienserna i "Anta Utmaningen" är ju att vi är många som springer detta lopp tillsammans! Säkert finns där fler som jag som av olika anledningar har "halkat efter" lite:) I vilket fall tänker jag att det

ändå finns all anledning att nu ta sig an "upploppets" sista tre dagar med stor glädje. Det viktigt är ju inte om vi hann läsa precis allt vi förutsatt oss utan att vi faktiskt har den enorma gåvan att varje dag ta del av den bok som innefattar evighetsspannet från "Alpha till Omega" och som kristna i 2000 år har igenkänt som Guds eget Ord!

Ordning i din inre värld
NYÅRSDAGEN - I Jesu namn

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se