tom banner

Vad drömmer jag om egentligen?

Vad drömmer jag om egentligen?

Jag har haft förmånen att få delta i Bibelsällskapens världsmöte. (Läs gärna våra dagsrapporter på bibelsällskapet.se)

Det som kanske gjorde starkast intryck på mig var drömmar, visioner och hopp (temat var förresten det levande hoppet). Dels fick vi höra berättelser från förföljda kristna och hur Bibelsällskap, tex i Egypten, svarat med antivåld på grova påhopp (se exempel här). Men det delades också många positiva nyheter om folk som fått sin dröm om en egen bibelöversättning förverkligad och om liv som blivit förändrade till följd av detta arbete. Jag låter mig själv fundera på frågan: "vad drömmer jag om?".

I Sverige har vi Bibeln på vårt språk, flera varianter till och med, vi är inte systematiskt förföljda (även om de finns de som får lida för sin tro). Jag får som svensk, vilket jag tackar Gud för, leva i en fredlig del av världen. Men jag tappar också en dimension av att leva av Guds nåd och på hans löften. Missförstå mig inte, jag längtar inte efter att bli förtryckt, men jag jag undrar vad som är min dröm?

För att bli konkret försöker jag därför tänka på min relation till Gud, och då specifikt min bibelläsning. Vad drömmer jag om på det området? Det finns drömmar, dels om att få dela med mig, men framför allt om att få komma närmare Gud genom läsningen. Och närmare kan man alltid komma, steg för steg och dag för dag. 

Tillslut landar jag i Bibeln själv, tänk att det till och med i på denna fråga finns ett svar i form av en bön. Det får min bön den närmaste tiden:

Hur kan en ung man bevara sitt liv rent,

så att han håller sig till ditt ord?

Helhjärtat vänder jag mig till dig,

låt mig aldrig villas bort från dina bud.

Vad du har sagt bevarar jag i mitt hjärta,

så att jag aldrig syndar mot dig.

Herre, lovad vare du!

Lär mig dina stadgar.

Ps 119:9–12

Dags för simskola
Bibeln, arkeologi och historia!

Relaterade inlägg

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se