tom banner

Välkommen kära vardag!

 

Första vardagen 2017!

 

Hej kära vänner i ”Anta Utmaningen!”

 

Idag är det den måndagen den 2 januari. Visst är det härligt…..?!

 

Tycker du som jag att det är svårt att hålla isär helgdagar och vardagar över jul och nyår…jag brukar tycka att det är ganska skönt när vardagen infinner sig igen.

 

Vardagar…det låter ju inte så exotiskt och speciellt, men visst är vardagar underbara!  Det där trygga inslaget av ”det vanliga” är något gott! Och till ”det vanliga” hör rutinen att läsa sin bibel. Jag har sett  fram emot att få starta igen med 1 Mosebok och Matteus evangelium. Att få sitta vid köksbordet där min bibel ligger, och läsa!

 

Idag läste jag skapelseberättelsen (jo jag vet, det skulle jag gjort igår , men nu blev det idag istället) och jag förundras över hur en text som jag läst många gånger, återigen ”levererar!” Dvs hur det levande Gudsordet möter mig som läsare, med tröst och uppmuntran, idag var det det enskilda ordet ”fullborda” som blev så stort för min del. När jag läste om hur Herren fullbordade sitt skapelseverk, i 1 Mos 3:1, så gick tankarna vidare till andra bibelställen där ordet ”fullborda” också förekommer, då drog jag mig till minnes ett av Jesu ord på korset i Joh 19:30; ”Det är fullbordat” och tankarna vandrade vidare in i Filipperbrevet 1:6, där det underbara löftet står, att han som påbörjar ett gott verk i oss, också förmår fullborda det.

 

En av de verkligt goda frukterna av regelbunden bibelläsning är att man övar upp förmågan att associera, att låta ett bibelord leda tankarna till ett annat. En oerhört spännande process tycker jag!

 

Ordet fullborda betyder ordagrant att fullfölja något man påbörjat. Och här handlar det om att Herren förmår att fullfölja det han påbörjar i ditt och mitt liv. Vår Herre lämnar inget halvfärdigt, skapelsen fullbordades, frälsningen fullbordades och vi får tänka att såsom Herren fullbordade detta, så kommer han också att fullborda det verk han har påbörjat i våra liv.

 

Bonden som skulle så
Har du lovat dig själv något?

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se